Overslaan en naar de inhoud gaan

 

Sven Hammond feat. Jared Grant

vrijdag 26 augustus 2022
20:30 uur
Groots & Meeslepend
€ 25,00
7 jaar en ouder

Ruim 15 jaar bestaat Sven Hammond inmiddels. Opgericht in 2006 door Sven Figee en zijn 'band of brothers' speelden zij inmiddels honderden shows in binnen- en buitenland, waarbij zij in deze periode 5 studio albums en 5 live albums hebben uitgebracht.

Daarnaast zorgt de band, uitgebreid tot een big band, als de 'Sven Hammond Big Band' voor de muzikale invulling in de TV-show "Matthijs Gaat Door" van Matthijs van Nieuwkerk, wat inmiddels al een aantal seizoenen vaste prik is op de zaterdagavond op nationale televisie.

Vorig jaar april kwam hun tot nu toe laatste album uit, getiteld 'Sphere', een ode aan jazz-legende Thelonius Sphere Monk. "Het was jaren geleden in een kleine bar in Den Haag waar ik voor het eerst muziek van Monk begon te spelen, en waar het zaadje is geplant voor het idee om een Monk-album op te nemen. Met daarbij zijn muziek via onze interpretatie. En deels met samenwerkingen uit zowel de hiphop als soul", aldus Sven Figee.

Jared Grant, geboren op Curaçao (31-05-1991) en hij groeit op in een hechte muzikale familie. Ieder weekend wordt er thuis muziek gemaakt door de band waarin zijn vader speelde.

Wanneer je de muziek va Jared hoort doet dit je direct denken aan de ritmische soul, funk en R&B uit van de jaren 70 en de early 80's. Een periode waarin Grant zich dan ook erg thuis zou voelen. Dansen en entertainen zit bij Jared in het bloed. Grant maakt er op het podium dan ook een groots feest van! Niet voor niets dat hij eind 2012 naast de 3e prijs ook de publieksprijs van de Music Matters Awards in ontvangst mag nemen.

Andere evenementen

vrijdag 2 juni 2023
Edwin Evers Band 80's Tour Part 2
zaterdag 3 juni 2023
Edwin Evers Band 80's Tour Part 2
zaterdag 10 juni 2023
Stef Bos - Bitterlief (solo)
zaterdag 17 juni 2023
GOOG m.m.v. Arnhemse Balletschool