Overslaan en naar de inhoud gaan

 

Egerländer Kapel Ede

zondag 25 juli 2021
15:00 uur
Lazy Sundays
€ 2,50
Alle leeftijden

In november 1976 is de Egerländer Kapel Ede opgericht door leden van de voormalige plaatselijke harmonie. De vereniging kent zijn ups en downs, maar op dit moment zit er gelukkig weer een stijgende lijn in het aantal muzikanten. De vereniging telt momenteel 21 enthousiaste muzikanten en komen uit Ede en omstreken. De vereniging staat al vele jaren onder deskundige leiding van Marc Busscher. Hij weet wekelijks de motivatie van onze leden weer op te schroeven naar het juiste Egerländer niveau.

De muziekstijl van de Egerländer Kapel Ede is hoofdzakelijk Böhmische muziek. Deze muziekstijl komt uit de buurt van het Egerland, het grensgebied van Duitsland en Tsjechië.

Ernst Mosch was de eerste die Egerländer muziek in Europa bekend maakte. Hij speelde polka’s en walsen uit zijn geboortestreek met zijn Original Egerländer Musikanten. Hierdoor raakte deze muziek over de hele wereld bekend en wordt nu nog overal gespeeld.

Met een zangduo maken zij de optredens altijd tot een waar feestje, het is nu eenmaal gezellige muziek om als toeschouwer naar te luisteren. Daarom zeggen zij ook altijd: "kom luisteren naar onze optredens en geniet van de mooie warme klanken die deze typische muziek met zich meebrengt".

Voor verdere informatie over de optredens wordt verwezen naar de website www.egerlanderkapel.ede, of word vrienden met hen op facebook onder de pagina Egerländer Kapel Ede.

Andere evenementen

donderdag 5 mei 2022
Bevrijdingsconcert met Guido's Orchestra
donderdag 9 juni 2022
Edwin Evers Band 80's Openlucht Tour
vrijdag 10 juni 2022
Edwin Evers Band 80's Openlucht Tour
woensdag 6 juli 2022
Night Fever - the very best of the BEE GEES